Висшата лига сключи сделка за 2,6 милиарда долара с NBC в САЩ

В четвъртък бе обявено, че NBC Sports е разширила партньорството си с Висшата лига в сделка на стойност 2,6 милиарда долара. Това ще види, че телевизионният оператор ще има ексклузивни права за мачовете в САЩ през следващите шест сезона, от 2022/23 до 2027/28. До края на тази кампания NBC ще има този монопол в Щатите в продължение на 15 последователни години.

Тази смущаваща очите сделка е най-голямата, която английският висш ешалон е сключил за правата за излъчване в чужбина и е на около два пъти повече от предишното споразумение, сключено с NBC. Изглежда, че предполагаемият предстоящ балон все още не се е спукал, особено като се има предвид, че пакетът, който имат в Обединеното кралство, е огромните 7 милиарда долара.

Забравете бъдещето, мачовете от Висшата лига се завръщат този уикенд след международната пауза и можете да разберете графика на NBC Sports точно тук.

Четвъртък беше натоварен ден за финансови съобщения във Висшата лига. Освен сделката на САЩ с NBC и вероятно да върви ръка за ръка с нея, EPL заяви, че ще предостави допълнително финансиране на клубове в третото, четвъртото и петото ниво на Англия, за да подпомогне финансовото им възстановяване от пандемията covid-19 .

Отборите от Лига Първа и Лига Втора ще получат още 20 милиона паунда (26,95 милиона долара) през сезон 2021-22, докато пет милиона паунда ще отидат на 66-те клуба в три дивизии на Националната лига между тази година и 2025 година.

Миналата година Висшата лига постигна споразумение с Английската футболна лига (EFL) за предоставяне на спасителен пакет от 250 милиона паунда за клубовете от по-ниските дивизии.

Второстепенният шампионат получи безлихвен заем от 200 милиона паунда, докато клубовете от Лига Първа и Лига Втора получиха грант от 50 милиона паунда.

Допълнителното финансиране обхваща пет области – подкрепа за системата на Националната лига, развитие на играта за жени и момичета, подобряване на футболните съоръжения в общността, подкрепа на EFL клубове и проекти, които помагат на по-широката игра.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker