WTA изразява загриженост за Peng Shuai въпреки видеоклипа на Global Times

Видеоклип на Peng Shuai, публикуван от китайски държавни медии, изглежда я показва в ресторант в Пекин, но WTA остава „загрижена“.

Женската тенис асоциация (WTA) приветства видео, публикувано от китайски държавни медии, което изглежда показва тенис звездата Пенг Шуай, но продължи да предизвиква опасения за нейната безопасност. Широко се смята, че Пенг е изчезнал след обвиненията в сексуално посегателство срещу Джан Гаоли, бившият вицепремиер и член на Постоянния комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия.

Видеото беше публикувано в Twitter от Ху Сиджин, главен редактор на Global Times, който каза, че е заснето в събота и показва Пенг с нейния треньор и приятели в ресторант в Пекин. В изявление, публикувано от председателя и главен изпълнителен директор на WTA Стив Саймън в събота, се казва: „Радвам се да видя видеоклиповете, публикувани от китайските държавни медии, които изглежда показват Пенг Шуай в ресторант в Пекин.

„Въпреки че е положително да я видиш, остава неясно дали е свободна и може да взема решения и да предприема действия сама, без принуда или външна намеса.

„Само това видео е недостатъчно. Както казах от самото начало, оставам загрижен за здравето и безопасността на Пенг Шуай и че твърденията за сексуално насилие се цензурират и помитат под килима.

„Бях наясно какво трябва да се случи и нашите отношения с Китай са на кръстопът.“

По-рано в събота Ху Xijin заяви, че Пенг е в безопасност и добре в собствения си дом и скоро ще се „появи публично“, за да разсее притесненията за нейното благополучие.

Съобщава се, че три предполагаемо нови снимки на Peng са публикувани в китайското приложение за съобщения WeChat, заедно със съобщение „Честит уикенд“.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker