Солскяер отговаря на „объркването“ относно коментарите му за Рашфорд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер защити неотдавнашните си коментари за това къде според него трябва да са приоритетите на Маркъс Рашфорд и се обърна към медиите за погрешно тълкуване на думите му.

Рашфорд, който се възстановява от контузия в рамото, се завърна, за да направи първата си изява за сезона, след като Юнайтед загуби с 4-2 от Лестър Сити през уикенда. В пресконференцията си преди мача в петък Солскяер изглежда използва фигура на речта, която е била използвана, за да подкопае благотворителните усилия на Рашфорд по време на пандемията на коронавирус от определени слоеве на обществото, призовавайки го да „да даде приоритет на футбола“.

Солскяер каза: „Знаете какво направи той и извън терена, защото той направи някои фантастични неща и сега, за да дам приоритет, може би да дам приоритет на футбола си и да се съсредоточи върху футбола, защото има предизвикателство в ръцете си тук в Манчестър Юнайтед, той има предизвикателство да играе за Англия.“

Благотворителната дейност на Рашфорд

Мнозина смятат коментарите на Солскяер за завоалирана критика към начинанията на Рашфорд извън терена, които помогнаха да се съберат достатъчно пари за благотворителната организация FareShare, за да разпредели еквивалента на повече от 21 милиона ястия на деца и семейства в затруднено положение. Неговите продължителни усилия го направиха удостоен като член на Ордена на Британската империя (MBE), а той също така стана най-младият носител на почетна степен от Университета в Манчестър.

Медийните спекулации предполагат, че Рашфорд и обкръжението му са били раздразнени от коментарите на Солскяер миналата седмица, а преди сблъсъка в Шампионската лига с Аталанта в сряда, норвежецът се обърна към „слона в стаята“ веднага, като 23-годишният седна до него.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker