Киелини се „срамува“ от расистки злоупотреби, насочени към триото на Наполи от фенове на Фиорентина

Централният защитник на Ювентус каза: „Това е неприемливо. Трябват ни закони и правила, които да се прилагат, това е най-важното. „Брах срам, като италианец и тосканец, също защото Италия не е расистка страна за мен.

„Трябва да се направи нещо повече, иначе отвън даваме лоша представа за себе си.“ Защитникът Кулибали беше мишена на зрители, докато беше интервюиран на терена след мача. Според доклади на II Napolista, генералният директор на Фиорентина Джо Бароне е отишъл в съблекалнята на Наполи, за да се извини лично.

Освенхен засече извършителите в туит, като написа: „Говорете с децата си, родителите си, накарайте ги да разберат колко отвратително е да мразиш даден човек заради цвета на кожата му. НЕ НА РАСИЗМА“. Кулибали последва примера в Туитър, където каза, че е наречен „маймуна“.

Той добави: „Така ме наричаха. Тези хора нямат нищо общо със спорта. Трябва да бъдат идентифицирани и държани далеч от стадионите. Завинаги.“ Серия А имаше проблеми с расисткото поведение от страна на привържениците още през този сезон.

Милан миналия месец подаде официална жалба до Федералната прокуратура след твърденията на Тимууе Бакайоко, че той и Франк Кеси са били малтретирани от част от феновете на Лацио.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker