Играчът на Борнемут и Уелс Дейвид Брукс е с диагноза лимфом на Ходжкин

Дейвид Брукс е уверен, че ще се възстанови напълно и ще се върне към играта, след като халфът на Борнемут и Уелс беше диагностициран с рак.

Брукс беше с отбора на Уелс миналата седмица, но напусна лагера на отбора и премина през медицински преглед, който установи, че има втори стадий на лимфом на Ходжкин. 24-годишният младеж ще бъде подложен на лечение следващата седмица.

Той каза в изявление: „Това е много трудно послание за мен да напиша. Бях диагностициран с лимфом на Ходжкин в втори стадий и ще започна курс на лечение следващата седмица. Въпреки че това беше шок за мен и семейството ми, прогнозата е положителна и аз съм уверен, че ще се възстановя напълно и ще се върна да играя възможно най-скоро. Бих искал да изразя признателността си към лекарите, медицинските сестри, консултантите и персонала, които ме лекуваха за тяхното професионализъм, топлота и разбиране през този период. Искам да благодаря на всички във Футболната асоциация на Уелс, защото без бързото внимание на техния медицински екип може да не сме открили заболяването. Бих искал също така да благодаря на AFC Bournemouth за цялата им подкрепа и съдействие през изминалата седмица. Въпреки че оценявам, че ще има медийно внимание и интерес, бих искал да помоля поверителността ми да се спазва през следващите месеци и ще споделям актуална информация за напредъка си, когато мога да направя така. Междувременно благодаря на всички за техните съобщения за подкрепа – това означава толкова много и ще продължи да го прави през следващите месеци. Очаквам с нетърпение да ви видя всички отново и да играя спорта, който обичам много скоро.“

Брукс се присъедини към Борнмут от Шефилд Юнайтед през 2018 г. и се наслади на впечатляващ първи сезон с клуба, вкарвайки седем гола и асистенция в пет в 33 мача във всички турнири. Контузиите ограничиха напредъка му през следващата година, когато Черешите изпаднаха, но той отново впечатли в Чемпиъншип, този път с 13 гола във всички състезания. Този сезон той има три гола в девет мача.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker