БФС и УЕФА стартираха проекта „Футболни федерации на бъдещето“

Сред основните приоритети, заложени в проекта, са популяризиране на футбола

Българският футболен съюз официално стартира процеса по модернизация на структурата и организационната си дейност чрез проекта на УЕФА „Футболни федерации на бъдещето“. Лично президентът Борислав Михайлов посрещна на работна среща в НФБ „Бояна“ мениджъра „Стратегическо развитие“ на европейската централа Олександър Кучерявий  и колегите му Юрий Свиридов и Адам Уокър, които ще съдействат на административното звено на БФС в изпълнението на процеса.

Както е известно, Българският футболен съюз е сред първите европейски асоциации, заявили интерес към амбициозното начинание, което цели задаване на унифицирани стандарти на работа за всички членки на УЕФА и разработване на стратегически планове и цели в краткосрочна и дългосрочна перспектива.

Сред основните приоритети, заложени в проекта, са популяризиране на футбола и повишаване на броя регистрирани футболисти у нас, развиване на детско-юношеския и женския футбол, както и на треньорските кадри, управление на човешките ресурси, работа с местните и държавни власти и инфраструктурни подобрения.

В следващите 3 месеца на регулярни срещи между експертите на УЕФА и представителите на различните звена в администрацията на БФС ще бъде изготвена цялостна стратегия за развитие на българския футбол, която ще следва установените от европейската асоциация образци.

„Още на конгреса през октомври обявих намерението ни да станем част от този революционен проект. Предстои ни много работа, но съм сигурен, че със съвместните усилия и експертизата на УЕФА и професионалистите от администрацията на БФС ще отговорим на всички очаквания и ще поставим основата на стабилно бъдеще за футбола на всички нива“, заяви Борислав Михайлов.

 

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker