76ers ще удържат 8,25 милиона долара от заплатата на Симънс

Пропастта между Филаделфия 76ers и защитника Бен Симънс продължава да се увеличава, като Сиксърс удържа 8,25 милиона долара от заплатата му тази седмица. Това слага край на спекулациите дали отборът ще плати или не, след упорития отказ на Симънс да се върне в Sixers.

Тази сума представлява 25% от заплатата на австралиеца от 33 милиона долара. Той вече беше получил първата вноска от 8,25 милиона долара преди три месеца. Тим Бонтемпс от ESPN съобщава, че парите се държат на депозит и че всички глоби, които могат да последват от отказа му да играе, ще бъдат извадени от тази сума.

Вероятно парите ще му бъдат дадени, ако реши да се присъедини отново към отбора. Симънс вече е пропуснал медийния ден на отбора и първата седмица от тренировъчния лагер във Филаделфия и според съобщенията е готов да престои през целия сезон 2021-22, за да принуди размяната на Sixers.

Той изглежда е непоколебим в позицията си, отказвайки да говори със съотборниците си от Филадельфия, които искаха да отлетят до Ел Ей, за да го убедят да се върне в отбора. Симънс изрази, че вече не иска да играе с центъра Джоел Ембиид и че смята, че планът на играта, изграден около седемфутъра, не върви добре със собствения му стил на игра. Embiid от своя страна каза, че напротив, те са изградили отбора, за да отговарят на нуждите на Симънс и че въпреки последните развития, той все още го иска в отбора.

25-годишният играч подписа петгодишен договор за 177 милиона долара през 2019 г., така че няма да бъде свободен агент до 2025 г., оставяйки сделката като единствената си надежда да напусне 76ers. Но с много публичния характер на задънената улица и стръмната искана цена на Симънс, е малко вероятно Sixers лесно да получат приемлива търговска оферта.

76ers ще имат първия си предсезонен мач в понеделник, 4 октомври в Торонто срещу Раптърс, а откриването на редовния си сезон ще бъде на път срещу Ню Орлиънс Пеликанс на 20 октомври.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker