Съдът спря вписването на Борислав Михайлов като президент

Това се случва след жалба на три футболни клуба

Софийският градски съд е спрял вписването на решенията от Конгреса на Българския футболен съюз (БФС), който се проведе през октомври. За това съобщи в страницата си във Фейсбук Димитър Бербатов. Той беше конкурент на Борислав Михайлов за поста президент на федерацията.

Това се случва след жалба на три футболни клуба. Припомняме, че малко след като беше обявена победата на Михайлов, от екипа на Бербатов обявиха, че ще бъдат заведени дела. Причината за това били „серия нередности“ и „нелегитимен резултат от гласуванията“.

От БФС твърдят, че твърденията на Бербатов са „лъжи и инсинуации“.

„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба – ФК „Балкан Варвара”, ФК „Венци” и ФК „Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса“, написа Бербатов.

По-късно изпълнителният директор на БФС Борислав Попов опроверга информациите, каза, че от организацията ще обжалват и даде следното обяснение:

„Съдът не е отказал вписване. Тъй като има жалба от три клуба, съдът е спрял вписването, докато се реши тяхната жалба. Ние нямаме отказ, а имаме спиране на вписването, тъй като има образувано съдебно производство, което трябва да бъде решено. След неговото решение ще стане вписването. Съдът нищо не е разглеждал, а е констатирал, че има образувано дело против решенията на конгреса от тези три клуба. На това основание той спира вписването, докато се реши делото“, каза той.

Припомняме, че на 12 октомври т. г. Борислав Михайлов беше обявен за победител в изборите за нов президент на БФС. Той като получи 241 гласа срещу общо 230 гласа за Димитър Бербатов.

При регистриани в залата общо 483 клуба бяха отчетени 480 гласа, от които една бюлетина беше отчетена като недействителна. Според хората на Бербатов, така не е спазено правилото за необходими половината плюс един гласове, което е единственото условие за избягване на балотаж.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker