Росен Барчовски оглави Треньорска комисия от 9 члена

Барчовски обяви и състава на Комисията, в която освен него влязоха 8 членове

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски оглави отново Треньорската комисия към БФБаскетбол. Днес той бе избран единодушно на Общото събрание на колегията в зала „Триадица“ в София.

Барчовски обяви и състава на Комисията, в която освен него влязоха 8 членове: Георги Божков, Емилия Кръстева, Людмил Хаджисотиров, Константин Папазов, Татяна Гатева, Васил Христов, Мариана Борукова и Николай Пеев.

„Всички сте запознати с плана за работа. Имаме много неща да променим. Това без съмнение е най-важната комисия на БФБаскетбол. Ще искам да се събираме често. Надявам се през 2022 г. най-накрая да можем да работим нормално и да няма пандемия и вируси“, каза пред колегите си Барчовски.

Концепция за дейността на треньорската комисия към БФБаскетбол. Основни задачи

„Бъдете здрави, работете. Дано 2022 г. е успешна за всички ви. Искам да ви напомня едно – гледайте цялата картина!“ , каза пред треньорите и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Биографична справка

Росен Барчовски е бивш български баскетболист и настоящ баскетболен треньор.

Роден е на 16 август 1960 г. в семейството на Цвятко Барчовски и Ваня Войнова. Треньор на БК Рилски Спортист (Самоков) и на националният отбор по баскетбол. Като баскетболист е играл за отбора на ЦСКА. Като треньор има спечелена титла с отбора на Славия през 1997, Купа на България с ЦСКА през 2005 и два финала на баскет шампионата с ЦСКА през 2004 и 2005. С националния отбор се класира за европейското първенство в Сърбия и Черна Гора през 2005. През 2011 г. печели бронзовите медали в турнира за Купата на България начело на Рилски спортист, като на малкия финал побеждава БК Ямбол с 83:75 насред зала Универсиада.

Печели сребърни медали с Рилски Спортист в третото издание на Еврохолд Балканската Лига (2010-2011), като на полуфинала отстранява отбора на Левски с треньор Константин Папазов – Тити.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker