Радостин Василев встъпи в длъжност като министър на спорта

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов пожела успех

На официална церемония Радостин Василев встъпи в длъжност като министър на спорта. Той пое поста от служебния министър Андрей Кузманов.
“В моя мандат като министър ще има нулева толерантност към корупцията и порочните практики. Те наистина ще останат в миналото. В мое лице Министерството на спорта ще бъде напълно прозрачна институция и тя ще отговаря абсолютно на изискванията както на партията, която ме е излъчила в коалиционния кабинет, така и на самия коалиционен кабинет. Моята идея е да градим, а не да разграждаме, но естествено ще имам засилени изисквания към структурите на министерството”, каза Радостин Василев.
Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов пожела успех на министър Василев.
“Нека г-н Василев да продължи това, което ние започнахме, а именно промяна, борба с корупцията и лошите практики”, заяви Кузманов.
Биографична справка

Василев, който е адвокат, от години е свързан със спорта, като е работил и в любимия си отбор ЦСКА. От миналата година той се насочи към политиката и се превърна в една от основните фигури в парламентарната група на „Има такъв народ“.

През септември попадна в центъра на вниманието и покрай скандала с Татяна Дончева и обвиненията към нея, че е направила опит да разцепи партията на Слави Трифонов. Тогава в свое изказване Василев обясни, че е имал „странна“ двучасова среща с Дончева, която написала на листче сумата „500 к“ и някакви имена.

Адв. Радостин Василев има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право.

Адвокат Радостин Василев има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове.

Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество „Радостин Василев“.

Магистър по право, СУ „Св. Климент Охридски“, специализация „Правораздаване“.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker