„ПФК Левски“ представи новия си Управителен съвет

Новият изпълнителен директор на клуба е Ивайло Ивков

На специална пресконференция днес бе представен новият Управителен съвет на „ПФК Левски“.

На срещата с медиите присъстваха новият изпълнителен директор на клуба Ивайло Ивков, Даниел Боримиров, който ще е председател на УС на клуба и ще има разнообразни функции, в т.ч. посланик на клуба, връзка с привържениците и в подкрепа на спортно-техническия щаб и Радослав Разпопов, който идва от екипа на Palms Bet и ще отговаря за търговската част, в т.ч. работа по привличане на спонсори и рекламодатели.

„С г-н Борисов, генералният ни спонсор, обсъждахме нашироко вижданията ни за усправлението на „Левски“. Стигнахме до единодушно решение, че този Управителен съвет ще трябва да бъде от хора, който 24 часа, 7 дни в седмицата мислят и работят само и единствено за клуба. Това не е пълният състав на УС. Надяваме се до месец и половина той да бъде допълнен“, започна мажоритарният собственик Наско Сираков.

„Аз съм посветен на „синята” кауза 1998, когато регистрирах може би едно от първите акционерни дружества, съгласно изискванията на закона. Оттогава съм имал възможността да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни директори, имало е много перипети, познавам кухнята на клуба, но вярвам, че всеки един от тези хора, че в най сложните ситуации за клуба съм бил на среща. Бил съм човека зад сцената, който е трябвало да взима тежки решения. Повечето левскари ме познават. Искам само да кажа, че имам 18 годишен опит като арбитър в Апелативното тяло на УЕФА. Този опит ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието на тенденциите в европейски футбол, но и освен всичко други и контакти, които и в момента управляват световния футбол. Говоря за работни контакти”, сподели новият изпълнителен директор Ивайло Ивков.

„Благодаря на „Левски“ за поканата да бъда приобщен към това голямо семейство. Ресорите, за които аз ще отговарям, ще бъдат в помощ на спортно-техническия щаб. Когато има нужда от мен, винаги ще съм на разположение на Мъри Стоилов. Ние сме екип и ще работм заедно. Ще упражнявам мониторинг върху ДЮШ и ще бъда посланик на клуба в България и целия свят. Не на последно място, ще бъда връзката на клуба с привържениците. В понеделник ще се срещнем с феновете, които стоят начело на определените фракции. Ще обсъдим всички проблеми, между които и глобите, които получаваме. Надявам се да бъда разбран правилно и феновене да преосмислят поведението си. Ако не вярвах, че мога да съм полезен на „Левски“, нямаше да бъда сега пред вас. Желанието на всички е да сплотим феновете и да ги приобщим към бъдещите ни планове и мероприятия“, заяви от своя страна Даниел Боримиров.

„Радвам се за възможността да работя с всички тези хора в клуба. В „Левски“ идвам от страна на Palms bet и ще се занимавам с търговската част. Преди съм се занимавал с разработването на игралната част на компанията. Предстои ни много работа, с която да привлечем нови партньори и работодатели на клуба. „Левски“ е един от най-разпознаваемите брандове в България. Първото е да създадем качествен екип. Все още нямаме подготвени завършени спонсорски договори. Таргетираме всеки, който иска да се популяризира посредством бранд като Левски, всичко останало е работа“, сподели и Радослав Разпопов по време на днешната пресконференция на клуба.

Кои са членовете на новия състав на Управителния съвет на „ПФК Левски“:

Даниел Боримиров

Председател на УС на „ПФК Левски“

Даниел Боримиров е бивш футболист на „Левски“, бивш спортен директор и бивш директор на ДЮШ на клуба.

Роден на 15 януари 1970 година във Видин, започва кариерата си в „Бдин“ през 1987 година. През 1990 година е привлечен в „Левски“ и до 1995 година вкарва 52 гола. През лятото на 1995 година преминава в немския „Мюнхен 1860“. Там играе 8 сезона и половина и записва 231 мача в Бундеслигата.

През пролетта на 2004 година се завръща в „Левски“. През 2005 година печели приза „Футболист на футболистите“. Помага на отбора да достигне 1/4 финал за Купата на УЕФА и да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. В паметния осминафинал срещу „Удинезе“ за Купата на УЕфА през 2006 г. вкарва изключително важния изравнителен гол и помага за победата с 2:1, с който италианския отбор е елиминиран, а „Левски“ за пети път в историята си достигна до четвъртфинал в евротурнирите. Приключва богатата си кариера след края на сезон 2007/08 година.

Петкратен шампион на България (1993, 1994, 1995, 2006 и 2007 година), петкратен носител на Купата на България (1991, 1992, 1994, 2005 и 2007 година) и двукратен носител на Суперкупата на България (2005 и 2007 година). С екипа на „Левски“ записва общо 297 мача с 86 гола. След края на кариерата си става спортен директор на „Левски“ и печели като такъв шампионската титла през 2009 година.

За националния отбор на България дебютира на 18 февруари 1993 година изигравайки 70 мача с 5 отбелязани гола. Участник е на 2 Световни първенства (1994 – 4 мача/1 гол, 1998 – 3/0) и 2 Европейски първенства (1996 – 3/0 и 2004 – 1/0). Бронзов медалист от САЩ 1994 година. Последният си мач за България изиграва през 2005 година.

В задълженията му са включени помощ при спортно-техническата дейност, посланик на клуба в Европа и у нас, представяне на „ПФК Левски“ пред медиите и в публичното пространство и връзки с привържениците.

Ивайло Ивков

Изпълнителен директор и член на УС на „ПФК Левски“

Ивайло Ивков е магистър по право и от 1992 г. е адвокат към Софийска Адвокатска Колегия. Консултант и процесуален представител е в областта на гражданското право /облигационно право, търговско право, вещно право/, водил е дела пред всички съдилища и особени правораздавателни органи в Република България, включително пред Върховния Административен съд, Върховния Касационен съд и Арбитражния съд към Българската Търговско-промишлена палата.

Специализира и в областта на Международното частно право – Спортно право и процес в областта на футбола. Пледирал е пред всички  международни правораздавателни органи в областта на спортното право. Представлявал е български и чуждестранни клубове, спортисти и треньори пред Контролно-дисциплинарната комисия на УЕФА, Апелативната комисия на УЕФА, Камарата за разрешаване на спорове на ФИФА, Комисия за статута и трансфера на играча на ФИФА и Арбитражния съд по спорта със седалище в Лозана, Швейцария.

От 2001 до 2019 г. е арбитър в Апелативната комисия на УЕФА – висшия правораздавателен орган  за установяване на нарушения и налагане на наказания в областта на европейския футбол със седалище в Нион, Швейцария.

Ивайло Ивков е член на Централната избирателна комисия от месец април 2014 година до 10.05.2021г., като през този период взима активно участие в организацията по провеждането на всички видове избори, както и на местни и национални референдуми. Притежава допълнителна квалификация след успешно завършено обучение в Лондон, Великобритания, където придобива професионален сертификат за стратегическа изборна реформа, издаден от International Centre for Parliamentary Studies. Завършва успешно и обучение по електорален мениджмънт в Инчон, Южна Корея, организирано от  Асоциацията на световните избирателни органи.

Участва като наблюдател в изборите за президент в Република Словения в периода 20.10.2017 г. – 23.10.2017 г. и в изборите за конгрес и сенат в САЩ в периода 02.11.2018 г. – 08.11.2018 г.

Радослав Разпопов

Търговски директор и член на УС на „ПФК Левски“

Радослав Разпопов има над 15-годишен управленски опит в игралната и развлекателна индустрии. Неговата експертиза включва бизнес планиране, управление на персонал, реклама и маркетинг. Основен приоритет в досегашната му дейност е привличане на нови клиенти, отваряне на търговски обекти, договаряне на съдружия, а основно задължение е създаването и изпълнението на план за подобряване на търговските резултати.

Последната заемана от него длъжност е Мениджър бизнес развитие в СиТи Гейминг АД, където той прилага широката си търговска култура, креативни решения и високо ниво на инициативност. Той спомага активно за увеличаване пазарния дял на компанията в краткосрочен и дългосрочен план, развивайки и изпълнявайки стратегии с цел максимизиране на резултатите и генериране на приходи от продажби.

В задълженията му са включени разработване на концепции и търговски инструменти, както и идентифициране на нови възможности за увеличаване на продажбите и на клиентите, придружено от създаване на дългосрочни отношения.

Задавайки правилната посока с точната стратегия и планиране, Радослав Разпопов постига забележителни резултати до момента. Той ще приложи опита и познанията си и в настоящата си роля като Търговски директор на „ПФК Левски“.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker