Отличиха най-активните в Европейския ден на спорта в училище

В събитията тази година се включиха над 80 000 ученици от близо 400 училища

С почетни плакети на ММС бяха наградени най-активните училища, участници в Европейски ден на спорта в училище, който бе част от #BeActive Европейска седмица на спорта 2021. Инициативата се организира за седма поредна година, координира се от Сдружение „БГ Бъди активен“ и получи подкрепата на ММС още на старта през 2015 година.
Ръководителят на проекта #BeActive Европейска седмица на спорта 2021, Александър Георгиев, началник на кабинета на министъра на младежта и спорта, приветства участниците в церемонията по награждаване. Той изказа благодарност към сдружение „БГ Бъди активен“, директорите и преподавателите в училищата за усилията, които полагат, за да насърчават активния начин на живот сред децата и младежите.
„Спортът дава здраве и създава страхотни приятелства. Връщайки спорта в училище и занимавайки децата със спорт, ние ще създадем едно здраво поколение, което ще расте и ще създава шампиони и връзки помежду си“, каза Александър Георгиев.
В събитията от инициативата Европейски ден на спорта в училище тази година се включиха над 80 000 ученици от близо 400 училища. Отличията за най-активни участници спечелиха ПГ по МСС „П.К.Яворов“ гр. Гоце Делчев, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Старо Оряхово, СУ „Васил Левски“ гр. Гълъбово , ОУ „Любен Каравелов“ гр. Видин, СУ „П.Р.Славейков“ гр. Кърджали, ПГ по СС „Никола Пушкаров“ гр. Попово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Дончево.
Представителят на Сдружение на „БГ Бъди активен“ Николета Янева благодари на ММС за подкрепата на инициативата.
В онлайн церемонията с видеообръщение се включи и европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.
Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker