Неваксинирани тенисисти няма да могат да играят на Australian Open

Главният изпълнителен директор на Tennis Australia Крейг Тайли за първи път потвърди решението

Тенисистите, които не са напълно ваксинирани, няма да бъдат добре дошли в Австралия следващия януари за летните събития в страната, включително Australian Open.

Главният изпълнителен директор на Tennis Australia Крейг Тайли за първи път потвърди решението в интервю за The Today Show в събота сутринта от Мелбърн. Управникът на щата Виктория Даниел Андрюс по-рано заяви, че хора без ваксина срещу COVID-19 не могат да влязат в страната. Той обаче подкрепи  изявленията на премиера Скот Морисън, че на неваксинираните състезатели ще бъде разрешено да правят това при условие, че са преминали през двуседмична строга карантина.

„Това стана много ясно, когато премиерът обяви преди няколко седмици, че за да участвате на Australian Open, за да влезете във Виктория, ще трябва да сте напълно ваксинирани. Веднага съобщихме това на играещата група“, каза Тайли.

„Това е единствената посока, в която трябва да поемете, ако искате да осигурите безопасността на всички. Цялата група спортисти го разбира. Нашите спортисти ще трябва да бъдат ваксинирани, както и целият персонал, работещ на Australian Open. „Когато сме в състояние, в което повече от 90 процента от населението е напълно ваксинирано, това е правилното нещо“, каза още той.

Когато водещата и журналистка Джейн Азопарди попита за статута на деветкратния шампион Новак Джокович, Тайли отговори: „Очакваме Новак да дойде“.

И добави: „Добрата новина е, че повечето от тенисистите, както от страна на мъжете, така и от страна на жените, са напълно ваксинирани. Новак, както вече каза… това е личен въпрос за него. Той винаги е казвал, че Australian Open е събитието, което дава вятър в платната му. Надявам се да успеем да видим Новак.“

Тайли освен това сподели, че управляващият орган планира пълно присъствие и представителство на феновете от всички щати на страната.

Джокович многократно отказваше да разкрие дали е ваксиниран и каза, че ще изчака, докато Tennis Australia разкрие здравните протоколи, преди да вземе решение дали да играе. Все пак играчът заяви категоричната си позиция против такива действия.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker