Напусна ни проф. д-р Ангел Шишков

Той е един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас

Българският футболен съюз с прискърбие съобщава, че вчера (30 ноември) ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас – проф. д-р Ангел Шишков.

Той е роден през 25 февруари 1944 г. в Брацигово. Между 1971 и 1981 г. е асистент-преподавател в катедра „Футбол и Тенис“ на Висшия институт за физическо възпитание и спорт (понастоящем Национална спортна академия). Между 1984 и 1993 г. е ръководител на катедрата.

Между 1971 и 1975 г. е вицепрезидент на СФД „Академик“ и президент на ФК „Академик“. В периода 1976-1979 г. основава и ръководи специализираната научно-приложна лаборатория по футбол към БСФС.

През 1992 г. получава професорско звание, дългогодишен член на Академичния съвет и Научния съвет на НСА.

Проф. д-р Шишков е един от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас. Ръководи в продължение на 14 години Треньорската школа по футбол (между 1993 и 2007 г.) и благодарение на изключителната му експертиза е адаптирана най-модерната методология в обучението и подготовката на треньорски кадри в България според изискванията на Европейската и Световната футболна централа.

От 1979 г. е лектор при треньорския панел към УЕФА и ФИФА. Дългогодишен член на Изпълнителния комитет и вицепрезидент на БФС (1979-1988).

Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов изказаха искрените си съболезнования към семейството и близките на проф. д-р Шишков.

Поклон пред светлата му памет!

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker