ММС публикува новата програма за финансиране на федерациите

С проекти могат да кандидатстват спортните федерации, които развиват олимпийски и неолимпийски спортове

Министерството на младежта и спорта публикува за обществено обсъждане проект на “Програма за развитие на спорта за високи постижения” за 2022 г. Целта на новата програма е да се премахне максимално субективизма и да има пълна прозрачност при финансирането на федерациите с публични средства.
Чрез нея ще се приложи обективен подход в анализирането и оценяването на степента на развитие на спортните федерации. Тяхното финансово подпомагане ще бъде обвързано с постигнатите количествени и качествени резултати. Ще се оптимизира координацията между централите и Министерството на младежта и спорта, ще се повиши качеството на Държавните първенства и ще бъдат създадени условия за ефективна дългогодишна подготовка на състезателите.
С проекти могат да кандидатстват спортните федерации, които развиват олимпийски и неолимпийски спортове.
Срокът за предложения и становища от заинтересовани страни, в рамките на общественото обсъждане, което е 10 дни, могат да се подават в деловодството на ММС. С пълния текст на проекта на “Програма за развитие на спорта за високи постижения” за 2022 г. може да се запознаете тук: http://mpes.government.bg/Pages/Documents/Drafts/Default.aspx?evntid=fSG8%2fqIGAzI%3d
Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker