ММС награди най-добрите в ежегодния конкурс “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”

Инициативата се провежда за шеста поредна година

Министерството на младежта и спорта награди победителите в ежегодния конкурс „Мисията доброволец – (не)възможна“. Инициативата се провежда за шеста поредна година по случай 5 декември – Международен ден на доброволчеството и цели да популяризира доброволчеството и да насърчи участието в доброволчески инициативи. В тазгодишното издание на анкетата участваха 14 доброволчески организации, 17 доброволци и 11 доброволчески мисии.
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов поздрави всички доброволци и изказа благодарност за тяхната всеотдайност и благородство.
„Скъпи млади хора, Министерство на младежта и спорта Ви е длъжник. За краткото ни управление анализирахме младежките политики и предприехме адекватни промени за максимална ефективност в реализирането на вашите инициативи, проекти и политики. Смятам, че поставихме стабилна основа, за да бъдат удовлетворени потребностите на младите хора в България”, заяви министър Кузманов в своето приветствие.
В конкурса бяха номинирани хора и организации, които активно са се включвали в доброволчески инициативи и кампании през изминалата 2021 г. Участниците бяха разпределени в 3 категории – „Доброволец“, „Доброволческа мисия“ и „Доброволческа организация“, а победителите бяха избрани чрез онлайн анкета. Наградите бяха връчени от министър Кузманов, заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска и изпълнителният директор на Център за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов.
Победител в категория „Доброволец“ е Ния Неделчева, номинирана от Общински младежки дом – Русе. Ния споделя, че мотивацията й да продължава да бъде доброволец се крие зад една дума – „усмивка“.
Наградата в категория „Доброволческа мисия“ грабна „Новата гора на Русе“ на Сдружение „СъГраждани“. Целта на каузата е превръщането на старото градско сметище на Русе в красива гора, която да се ползва за отдих, спорт и дейности на открито.
Най-много гласове в категория „Доброволческа организация“ събра „Младежки парламент“ от гр. Русе. Целта на организацията е да бъде представителен орган на младите хора в гр. Русе. Част от каузите на организацията са благотворителната инициатива „Всеки живот заслужава да бъде спасен“, кампания за събиране на зимни дрехи и обувки, дарени в Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Русе, кампании по почистване на различни квартали на Русе, посещения в дом за стари хора и други.
Всички участници в конкурса бяха наградени с почетни плакети.
Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker