Министър Андрей Кузманов се срещна с медалистите и участниците на Световните игри за хора със Синдром на Даун

В разговора спортният министър бе запознат с организацията на подготовката и тренировките

Обичаме да спортуваме и тренираме по два пъти на ден. Това бяха първите думи на Радена Ангелова към министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов. Той посрещна медалистите и участниците на Световните игри за хора със Синдром на Даун във Ферара, Италия, 4 – 11 октомври т. г. Спортният министър разговоря в кабинета си с децата и техните треньори Слав Петков и Бойка Петкова, които при първото си участие на Световните игри за хора със Синдром на Даун спечелиха 3 сребърни медала.
Министър Андрей Кузманов се запозна и разговоря с всяко от децата. Те му разказаха какво тренират, по колко пъти на ден, на колко години са и се похвалиха със спортните си постижения.
„Поздравявам ви за големите успехи и упоритостта. Вие всеки ден побеждавате. Гордеем се с вас и ви пожелавам още много медали и радост“, каза министър Андрей Кузманов на децата и треньорите. Той заяви, че те винаги могат да разчитат на подкрепата на Министерството на младежта и спорта и когато имат нужда да използват безплатно спортната база.
В разговора спортният министър бе запознат с организацията на подготовката и тренировките, с трудностите при работата с деца с интелектуален дефицит и необходимостта от специалисти. Кузманов и Петков бяха единодушни, че спортът е единствената алтернатива за социализиране, адаптиране и развитие на децата със Синдром на Даун.
„Работим усилено, имаме поставени цели и гоним високи постижения. Имаме осигурена база в кв. Орландовци, лека атлетика тренираме на НС „Васил Левски“, плуване на басейн „Мадара“. Искаме да ви благодарим за подкрепата“, каза Слав Петков от федерация „Адаптирана физическа активност България“. Отборът, участвал на Световните игри за хора със Синдром на Даун, подари на министър Кузманов фланелка с надпис „Вие сте част от нас“.
Радена продължи да разговаря с министъра и му показа сребърния си медал от бягането на 400 м, а след това протегна ръка към него за поздрав. 22-годишната атлетка остана четвърта във финала на 100 м. С два сребърни медала от надпреварата е 16-годишната Христослава Колева. Тя ги спечели в плуването на 25 м св. стил и 25 м гръб. Медалистките и другите участници – 15-годишният Боян Вандов, 14-годишният Александър Асенов и 19-годишният Емилиян Костадинов, както и техните треньори Слав Петков и Бойка Петкова получиха почетни плакети от спортния министър Андрей Кузманов.
Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker