Лудогорец ще съдейства на феновете без зелен сертификат за посещение на мача с Брага

И още - отварят пункт за бързи тестове за феновете на билетната каса до "Хювефарма Арена"

Соглед последната заповед на Министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров за задължително представяне на зелен сертификат за достъп до стадионите ПФК Лудогорец съобщава, че ще направи всичко възможно за отваряне на пунктове за тестиране на фенове преди двубоя от Лига Европа с Брага в четвъртък. Целта е Клубът да окаже максимално съдействие на хората, които вече са си закупили билети от предварителната продажба и на тези, които възнамеряват да го направят.

До обяд Лудогорец ще обяви как привържениците, които не разполагат със зелен сертификат, могат да си направят тест, с който да бъдат допуснати до „Хювефарма Арена“.

Клубът призовава всички ваксинирани и преболедували в срок от 180 дни да се регистрират на www.his.bg, https://www.his.bg/bg/dgc, за да се сдобият със зеления сертификат, който ще им е нужен занапред при посещение на футболните мачове от вътрешното първенство и европейските клубни турнири.

И още – отварят пункт за бързи тестове за феновете на билетната каса до „Хювефарма Арена“.

ПФК Лудогорец съобщава на своите фенове, че в 15,30 ч. днес на билетната каса на улица „Васил Левски“ ще бъде отворен пункт за бързи антигени тестове за феновете на отбора, които вече притежават входен талон за двубоя с Брага или възнамеряват да закупят такъв. Пунктът ще работи до 20,30 ч. Всеки ще бъде тестуван срещу представен билет.

Кампанията по тестуване на същото място за феновете на Лудогорец продължава и в четвъртък от 8,00 ч. до 20,00 ч.

Както е известно, със заповед на Министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров от 21 октомври се въвежда задължителното използване на зелен сертификат за присъствие на футболните мачове от българското първенство и евротурнирите.

Ето кои са трите опции, които означават, че имате зелен сертификат (достатъчно е една от трите да е валидна):

1. Сертификат за завършен цикъл за ваксинация. Такъв сертификат е без краен срок.
2. Сертификат за преболедували коронавирус (потвърдени случаи с положителен резултат в националния регистър за борба с COVID-19). Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR или антигенен тест от сертифицирана лаборатория.
3. Сертификат, който се издава на базата на направен тест. При PCR теста срокът на валидност е 72 часа след получаване на резултата, а при антигенен тест – 48 часа.

Цифровият вариант за европейски зелен сертификат може да бъде получен от https://www.his.bg/bg/dgc

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker