Куман: Лапорта постъпи правилно

Роналд Куман благодари на президента за подкрепата му („Добре е да се знае как стоят нещата“), но знае, че ситуацията на Барса няма да се промени за един ден.

Роналд Куман проговори, след като видя как отборът му губи с 2:0 от Атлетико Мадрид от трибуните на Метрополитано, докато изтърпя последната част от забрана да присъства до тъчлиния. Работата на холандския треньор остава под въпрос, но той получи временна отсрочка от президента Жоан Лапорта, който потвърди, че той ще остане начело… засега.

Първият гол дойде от грешка, защото говорихме как трябва да се защитаваме преди мача. Трябваше да ги маркираме в средата на терена. И ние не го направихме. Когато паднеш с 1-0, става трудно. Не искам да разкривам, че имахме ясни шансове. Можехме да ги нараним още повече, но решителният момент дойде, когато те поведоха с 2:0. След това имахме един шанс за гол, от Коутиньо, но не го използвахме.

Както казах, не създадохме много, но правенето на шансове срещу Атлетико никога не е лесно. Трябва да отворите терена, но ни липсваха играчи за това. Играхме през средата и там те са най-силни. Има ли някакво решение за това, освен когато се завърнат контузените играчи? Има решение, но няма да се случи от ден на ден. Трябва да работим, да му дадем време и да изчакаме, докато нашите атакуващи играчи се върнат на разположение.

На въпрос на журналисти, дали решението на Лапорта да задържи треньора е лично, той отговори:

Говорихме по телефона снощи. Тази сутрин отново говорихме за момента, в който клубът е в, и други неща, и поне сме били ясни за това. Лапорта постъпи правилно, защото ако нещата не са ясни, е по-трудно да се работи. Хубаво е да знаем как стоят нещата оттук нататък. Но е нормално да се търсят резултати.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker