Колко струват билетите за НБА? Каква е средната цена?

Покачването на и без това астрономическите цени на билетите за НБА вече загуби всякакъв контакт с планетата Земя. Колко можете да се изръсите, за да платите за вечерно излизане?

Едно от страхотните неща за баскетбола е преживяването да го видиш на живо. За разлика от всеки друг спорт. О, разбира се, посещението на NFL или MLB мач е страхотно, но за пълно вътрешно изживяване не можете да победите NBA.

Има нещо загубено в превода към телевизията. Независимо дали харесвате играта или не, не може да се отрече, че близостта на действието е спираща дъха. Искам да кажа, те са точно там! Можете да почувствате тътен на корта под краката, можете да ги чуете да говорят, потта е във въздуха и феновете могат да го усетят по начин, различен от всяко друго голямо спортно събитие.

Личното присъствие на мач от НБА е не само желателно за лигата, но бих казал, че е жизненоважно за оцеляването на интереса на феновете. Телевизионните договори и корпоративните билети може да плащат надутите заплати, но не допринасят малко за насърчаване на любовта към играта в следващото поколение. Това зависи изцяло от редовния достъп на семейството до билетите за деня на играта.

Цените на билетите ще варират значително в лигата според града и отбора. В Сан Франциско билетът, за да видите Warriors в Chase Center ще ви струва средно смайващите $589. В Минеаполис билетът на Timberwolves ще ви струва $91, между другото единственият отбор този сезон, чиято средна цена на билета е по-ниска от C-нота. Тези цени представляват почти 200% увеличение през последното десетилетие. Не е нужен адвокат от Филаделфия, за да разбере, че четиричленно семейство, което харчи почти 1200 долара за нощувка, дори не е възможно. За корта всеки човек може да плаща навсякъде над $60 000!

Обхватът е огромен и има множество фактори, които могат да определят къде на това махало ще падне вашият отбор. Цените на билетите всъщност се определят от отбора, а не от лигата. За по-големите пазарни екипи, като Ел Ей или Ню Йорк, търсенето повишава цените. Освен това билетите варират според мястото, противника и това колко добре се справя отборът. Въпреки че е напълно възможно да получите билет от $10 за игра, това място ще струва точно това. С една дума, ужасно. И това е проблемът. Опитът е всичко в изграждането на лоялност на феновете и ако всичко, което можете да си позволите, е мизерно преживяване, няма да мине много време, преди да се отклоните към нещо друго. Обратно, ако можете да си позволите изживяването на местата край корта, е по-малко вероятно да придадете атмосфера, която прави играта на НБА на живо толкова изживяваща. Когато Детройт Пистънс се преместиха от Силвърдоум в Палас през 80-те години, Джон Сали се оплака: „Ние играехме пред автомобилните работници. Сега играем пред автомобилните ръководители.“

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker