Карим Бензема e oбявен за виновен по дело за изнудване със секс касета

Съдия даде на Бензема една година условно затвор

Нападателят на Франция и Реал Мадрид Карим Бензема беше признат за виновен в заговор за изнудване на свой колега френски футболист със секс касета.

Съдия даде на Бензема една година условно затвор и го осъди да плати глоба от 75 000 евро.

33-годишният футболист беше един от петимата души, изправени пред съда миналия месец за опит за изнудване на французина Матийо Валбуена. Скандалът смая футболната общност във Франция и двамата играчи загубиха местата си в националния отбор.

Случаят е от юни 2015 г., когато двамата футболисти бяха на френски тренировъчен лагер. В лагера Бензема оказва натиск върху Валбуена да плати на изнудвачите, с които е говорил да действат като посредник, казаха прокурорите.

Бензема винаги е отричал обвиненията и е настоявал, че само се опитва да помогне на Валбуена да се отърве от компрометиращото видео.

Оттогава Бензема се завърна в отбора на Франция и се очаква да започне да играе отново за Реал Мадрид в Шампионската лига.

Бензема не присъстваше в съда във Версай за присъдата, нито Валбуена, който играе за гръцкия клуб Олимпиакос.

Четирима от подсъдимите в процеса също бяха признати за виновни в сряда. Те бяха осъдени на затвор от 18 месеца условно до две години и половина затвор.

Адвокатите на Бензема заявиха, че ще обжалват присъдата му. „Реакцията в крайна сметка е гневна на тази присъда, която е напълно противоречива“, каза неговият адвокат Силвен Кормие пред репортери извън съда.

Но при произнасянето на присъдата, съдията каза, че Бензема „се е замесил лично чрез уловки и лъжи, за да убеди своя съотборник да се подложи на изнудването“.

Във Франция Бензема ще бъде разпитван професионално заради поведението си извън терена, много повече, отколкото в Испания. Във Франция личният живот трябва да е по-уместен не само в спорта, но и в политиката.

Бензема, който е от алжирски произход, предполага, че в този случай има елемент на расизъм. Той чувстваше, че ако беше бял играч, щеше да бъде третиран по различен начин.

Но нищо от това изобщо не се отразява на статуса му в Реал Мадрид.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker