Етър Велико Търново празнува 97 години

Отборът се показва на бял свят на 24 април 1924 г.

Футболният тим на Етър Велико Търново празнува 97 години от създаването си днес. Отборът е създаден на 24.04.1924 година, а един от инициаторите на клуба, е известният в миналото врата Никола Илиев. Вън от всякакво съмнение е, че Етър остава в историята на футбола у нас със своите подвизи по родните терени.

Връщайки се назад, трябва да отбележим, че „болярите“ са шампион на страната през 1990/91 година, печелят Купата на БФС през 1991 г., както и Купата на Професионалната Футболна Лига през 1995 година. Етър са участвали и в Европейските клубни турнири, и са дали пет от най-големите играчи на Националния отбор през 1994 година.

В клубния сайт на „болярите“ честият рождения ден на отбор и неговите привърженици, като напомнят, че Етър продължава да отстоява присъствието си във футболния елит на България. На връх рождения си ден футболистите на Александър Томаш ще излязат срещу отбора на Славия в домакински мач, който трябва да изиграят по най-добрия начин, за да зарадват феновете си.

В момента Етър се намира на незавидното 13-то място в efbet Лига, но все още има своите шансове да запази мястото си сред майсторите в България. Отборът има 21 точки, а при евентуален успех днес ще задмине 12-ия Славия, и ще може да мечтае за продължаването в Първа лига. Читателите могат да залагат на Етър – Славия в сайта на Efbet, където ще открият най-високите коефициенти, както и множество опции за залози. Очаквайте новини от мача скоро.

5/5 - (6 votes)

Димитър Йорданов

Димитър Йорданов е копирайтър със стаж над 15 години. От 3 години е собственик на фирма за копирайтинг услуги Колорфул Копирайтинг ЕООД. Има богат опит в SEO оптимизация на сайтове за търсачки, както и в интернет маркетинга като цяло.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker