България ще има 31 международни съдии през 2022 г.

9 български главни съдии, включително 3 жени, бяха утвърдени от Съдийската комисия на ФИФА

Българското футболно съдийство получи сериозно признание от международната футболна централа ФИФА, след като утвърди 31 наши рефери в списъка си с международни арбитри за идната 2022 година. За първи път страната ни има и одобрен VAR-съдия в лицето на Георги Кабаков.

9 български главни съдии, включително 3 жени, бяха утвърдени от Съдийската комисия на ФИФА да ръководят мачове на най-високо ниво през следващите 12 месеца: Георги Кабаков, Никола Попов, Ивайло Стоянов, Волен Чинков, Драгомир Драганов, Георги Давидов, Християна Гутева, Галя Ечева и Кристина Георгиева.

Асистент-рефери на ФИФА през новата година ще са 14 родни арбитри, а останалите наши представители ще съдийстват на международни турнири по плажен футбол и футзал.

Повече за БФС

Българският футболен съюз е сдружение на футболните клубове в България.

Основан е в София на 27 юни 1985 г. В него членуват 44 професионални и 490 аматьорски клуба. Седалището му е в София. Правоприемник е на Българската федерация по футбол (1962 – 1985). Настоящият президент на БФС е Борислав Михайлов. Избран е на 12.10.2021 г. на извънреден конгрес на БФС.

Съюзът е масова самодейна обществена организация, която ръководи развитието на футбола в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Главната цел на БФС е да работи за масовото и системно практикуване на футболната игра от младежи/девойки и възрастни, да издига равнището на българския футбол до най-добрите световни постижения и да възпитава у футболистите моралните добродетели.

Футболният съюз е член на ФИФА от 1923 г. и на УЕФА от 1954 г.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker