Борислав Михайлов проведе работна среща с Александър Чеферин и елита на световния футбол

В разговора си президентите на БФС и УЕФА обсъдиха перспективите пред българския футбол

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов проведе работна среща с ръководителя на европейския футбол Александър Чеферин по време на честванията на 30-тата годишнина от създаването на Футболната асоциация на Украйна в Киев. Михайлов и изпълнителният директор Борислав Попов бяха сред официалните гости на юбилея, събрал на едно място елита на европейския и световния футбол.

В разговора си президентите на БФС и УЕФА обсъдиха перспективите пред българския футбол и се обединиха около тезата, че залегналите във визията на настоящето ръководство промени и проекти гарантират прогреса на най-популярния спорт у нас.

Преди официалната церемония с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, Борислав Михайлов бе част от кръгла маса редом с представители на Борда на ФИФА, висши ръководители на УЕФА, както и президентите на футболните асоциации на Кипър, Полша, Литва, Латвия и Молдова, като на срещата бе обсъдено развитието на играта в контекста на актуалните предизвикателства в глобален мащаб.

Повече за УЕФА

Съюзът на европейските футболни асоциации (на английски: Union of European Football Associations), познат повече като УЕФА (от съкращението UEFA), е административният и ръководен орган на европейския футбол. Член е на Международната футболна федерация (ФИФА).

Представлява националните футболни асоциации на Европа, ръководи национални и клубни състезания (Европейското първенство, турнирите на Шампионската лига, на Лига Европа и за Суперкупата на УЕФА), контролира наградния фонд, правилата и медийните права за тези състезания.

Основана е на 15 юни 1954 г. в Базел, Швейцария след консултации между италиански, френски и белгийски асоциации. До 1959 г. главната централа е разположена в Париж, а по-късно в Берн, Швейцария.

През 1995 г. централата на УЕФА е преместена в Нион, Швейцария, където се намира и понастоящем.

Първият генерален секретар е Анри Делоне, а първият президент е Еббе Шварц.
Настоящият, седми президент на УЕФА е избраният през 2016 г. словенец Александър Чеферин.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker