„Берое“ преподписа с Тунгара и Сако

Те вече записаха по 13 участия до момента

Днес „Берое“ удължи договорите на двама от основните играчи в тима. Това са Абубакар Тунгара и Омар Сако, които ще продължат да защитават цветовете на клуба и през следващия сезон.

Всички от клуба пожелават на футболистите много успехи и победи с екипа на любимия отбор!

Тунгара и Сако се присъединиха към „Берое“ в началото на настоящия сезон и вече записаха по 13 участия до момента. Тунгара се разписа в последните два мача на тима, а Сако реализира в своя дебют със „зелено-бялата“ фланелка.

Повече за клуба

„Берое“ е професионален футболен клуб от Стара Загора, България, участващ в Първа професионална футболна лига.

Клубът е шампион на България за сезон 1985/86, носител на Купата на България за 2009/10 и 2012/13, както и носител на Суперкупата на България за 2013 г. Отборът играе мачовете си на стадион „Берое“ с капацитет 12 128 седящи места.

Клубен лозунг – „Няма мое, няма твое – Светът е Берое!“

Забележка: еднакво известен е и вариантът „Няма мое, няма твое – всичко е Берое!“, тъй като този ред присъства в една от песните на привържениците на клуба, а думата „всичко“ пасва по-добре на мелодията на песента. Въпреки това той се счита от доста фенове за неправилен официален лозунг и е одобряван само като част от песента.

Първите стъпки на футбола в Стара Загора датират от 6 май 1916 г., когато към туристическо дружество Верея е основана футболна чета, но в края на 1916 г. първата световна война е в разгара си и слага край на този начален ентусиазъм. През 1919 г. е възстановено туристическо дружество „Верея“ и е възстановена „футболната чета към него.

През пролетта на 1922 г. е решено футболната чета, която се числи към туристическото дружество да се закрие и занапред то да се занимава само с туризъм. Четата е разпусната, като на 15 май 1922 г. една група от бивши нейни членове основават спортен клуб „Верея“ (кв. Табахна), а друга група – спортен клуб „Борислав“ (кв. Градински). На 4 май 1924 г. в салона на Военния клуб се е състояло учредителното събрание на спортен клуб „Бероя“ рожба на бившите старозагорски клубове „Рекорд“ (основан 1922 г. под името Верея) и „Борислав“ (основан 1922 г.).

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker