Абде от Барселона се отказва Мароко, за да представлява Испания

Играчът на младежкия отбор на Барселона, който наскоро получи испанско гражданство, вече е на разположение за избор за Луис Енрике.

Обещаващата звезда на Барселона Ез Абде изпрати писмо до Мароканската футболна федерация, за да информира, че няма да бъде на разположение за повикване в националния отбор, тъй като желанието му е да представлява Испания.

Според EFE, чрез източници от Барселона, в писмото Абде обясни решението си да не се присъедини към отбора на Мароко за предстоящата Купа на африканските нации, която се провежда от 9 януари до 6 февруари, така че да има право да играе за Испания на пълно международно ниво.

20-годишният младеж, който е роден в Мароко, но наскоро получи испанско гражданство, на практика е отхвърлил предложението да играе за националния отбор на родината си, с който все още не е дебютирал.

Решението на Ез Абде е от полза за Барселона, която би останала без лявото крило за началото на Новата година – играч, който се превърна в първи избор в титулярното XI на Шави Ернандес.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker