Тебас: „Ел Класико никога няма да се играе извън Испания“

Събитието Festival dello Sport приключи в Тренто в неделя. Един от гостите в последния ден беше президентът на Ла Лига Хавиер Тебас, който говори за споразумението с CVC наред с други теми: „Все още има само няколко петна за изглаждане; загубихме много пари по време на пандемията на коронавирус Три клуба гласуваха против, единият от които е Реал Мадрид“.

Суперлига: „Колкото по-силна е вътрешната лига, толкова по-малко възможности ще има за проекти като Суперлигата. Приходите трябва да се разпределят по-добре между клубовете и трябва да има повече инвестиции в дистрибуцията“.

Ел Класико: „Всеки мач е важен, но Ел Класико е най-важният. Трябва да разработим имидж на марката за този вид мачове, които се гледат по целия свят. Мисля, че ще бъде трудно за Барселона-Мадрид да бъде се играе извън Испания, това не е такъв мач. Нуждаем се от фенове и от двата клуба на стадиона. Може да е добре за други мачове, но Ел Класико не може да бъде преместен от стадионите, на които традиционно се играе.“

Европейските първенства: „Нашата мания не е, че клуб, различен от Реал Мадрид или Барселона, печели лигата, а шампионите печелят лигата с 85 точки, а не 100. Във Висшата лига е имало случаи на отбор, който се доближава до 100 точки, но когато това се случи, това означава, че турнирът не е бил състезателен.“

Календар на мачовете: „90% от професионалните футболисти не участват в Световното първенство, така че само 150 играчи в света страдат от претоварване на мачове. Ибрахимович, например, не участва във всяко Световно първенство и това му помогна . Ще видим какво ще правят европейските лиги с играчите, които не отиват в Катар. Ще бъдат ли задържани, без да правят нищо за два месеца? Трябва да можем да защитаваме собствените си интереси, клубовете са тези които трябва да плащат на персонала си. Ние създаваме хиляди работни места“.

Висшата лига: „Те имат множество бизнеси, много по-добри от Ла Лига и ние трябва да работим, за да достигнем подобно ниво. За три години ще можем да възстановим 500 милиона евро, но футболът не е само пари. Англичаните винаги са правили бяха първи по големия обем на бизнеса, който привлича, но те изминаха 6 или 7 години без английски клуб да спечели Шампионската лига“.

Подкрепяни от държавата клубове: „Говорих много за това, те са много опасни за футбола. Заплатите на ПСЖ надвишават доходите им и никой наистина не вярва, че техните търговски приходи са по-големи от тези на Манчестър Юнайтед“.

Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker