Министерството на младежта и спорта увеличи съдийските хонорари за Ученическите игри

Целта на увеличението е да се стимулират и мотивират всички, които участват в организацията

Спортният министър Андрей Кузманов утвърди Правилата и финансовия план за учебната 2021/2022 година за състезанията за ученици от V до ХІІ клас.
Министерството на младежта и спорта осигури средства за по-високи хонорари на съдии на ежегодните Ученически игри за 2021/2022 г., които се провеждат от V до XII клас. За повишението, каквото не е имало в последните 10 години, министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов отпусна допълнителни 113 000 лева. Те са предназначени за по-високи хонорари на ръководителите на състезания, съдиите, медицинските лица и помощния персонал, осигуряващи провеждането на състезанията.
Размерът на финансовите средства за хонорари в областния, зоналния и финалния етап на игрите не е актуализиран повече от 10 години. Целта на увеличението е да се стимулират и мотивират всички, които участват в организацията и провеждането на спортни състезания за ученици от V до ХІІ клас.
Средствата са планирани в бюджета на Министерството на младежта и спорта за предстоящата година и ще осигурят по-високо заплащане на труда на съдиите и длъжностните лица за областен, зонален и финален етап на Ученическите игри, както и на главното ръководство и дежурния лекар на състезанията в общинския етап на игрите.
Министърът на младежта и спорта Кузманов утвърди „Правила за организиране и провеждане на Ученическите игри за ученици от V до ХІІ клас през учебната 2021/2022 г.“, както и финансов план за тяхното обезпечаване.
Българската асоциация спорт за учащи, основен организатор на игрите, ще има право да извършва промени в сроковете за провеждане на областните, зоналните и финалните състезания след разрешение от министъра на младежта и спорта. Правилата и финансовият план към тях са достъпни на сайта на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.
Годишно над 80 000 ученици участват в състезанията по 8 вида спорт – лека атлетика, баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, бадминтон, тенис на маса и шахмат. Класираните на първо място във финалния етап получават правото да представят страната ни на Световни ученически игри, организирани от Международната федерация за ученически спорт (ISF).
Rate this post

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker