Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир още в първия рунд

Мачът се състоя на галавечер в Тексас, организирана от "Трилър"

Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир oще в последната секунда на първия рунд. Това се случи в рамките на революционния формат „Триадна битка“.

Мачът се състоя на галавечер в Тексас, организирана от „Трилър“.

Най-успешният български професионален боксьор започва с левия прав в тялото и левия прав в главата, което провокира Мир веднага да влезе в клинч и да започне да поддържа ръцете на съперника. Двамата разменяха къси юмруци в главата.

При отдръпването Кобрата вкара хубава комбинация ляв-десен в целта. Нова такава успешна канонада видимо разклати Мир, който определено изпитваше трудности да се придържа на крака.

Още един унищожителен десен прав в главата на американеца го разлюля и той изглеждаше в безсъзнание, независимо че стоеше на крака. Кубрат вкара още едно ляво кроше и след спортсменски не нанесе повече поражения на Мир, а реферът Дан Миралиота с голямо закъснение маркира ТКО в началото на края на рунда.

 

Биографичка справка

Кубрат Венков Пулев (известен като Кобрата) е български боксьор, бивш национален състезател. Състезава се в категория над 91 кг., има чин лейтенант от българската армия. Син е на боксьора в тежка категория и шампион от 1950-те и 1960-те години Венко Пулев. Европейски шампион по бокс за професионалисти в свръхтежка категория (2012), европейски шампион по бокс при младежите – (2009).

Роден е на 4 май 1981 г. в София. Първите си стъпки в бокса прави в залата на „Локомотив“, но поради лошите условия започва боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА. Преди да започне да тренира бокс е тренирал 1 година футбол. Състезава се в категорията на най-тежките – над 91 кг. Пулев е избран за спортист на февруари 2008 г. Брат на Тервел Пулев, също известен боксьор.

Мач №30 в кариерата на Кубрат Пулев трябва да бъде срещу световния шампион на 4 федерации в тежка категория Антъни Джошуа, но заради пандемията от COVID-19, срещата се мести за 12 декември 2020 година. Мачът Пулев – Джошуа се проведе в зала „Уембли“ в Лондон.

На 12 декември 2020 година, в Лондон, Кубрат изигра добър мач, 3 пъти попада в нокдаун, но се изправя. В 9-ия рунд бе нокаутиран от Джошуа.

5/5 - (8 votes)

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker