Димитър Бербатов: 309 клуба искат избори за нов президент на БФС

Това обяви самият Бербатов в профила на кампанията си във Facebook

309 клуба са се включили в подписката, инициирана от екипа на Димитър Бербатов, с която се иска на предстоящия редовен конгрес на БФС през март 2022 г. да се проведат отново избори за президент. Това обяви самият Бербатов в профила на кампанията си във Facebook.

Ето го и цялото му съобщение:

„309 са декларациите, събрани до 20 декември 2021 г. за това Конгресът на БФС през март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Промяната в ръководството на футболния съюз идва и е неизбежна. Продължаваме да работим и броят на декларациите ще бъде още по-голям. Работим по Устава на БФС и по закона.

Знаем и за писмата, които БФС събира чрез зоналните ръководители. Писма, които нямат никаква юридическа стойност. Огромен брой от клубовете в страната се съветваха с нас какво да правят. Истината е, че страха от това как БФС ще реагира спрямо инакомислещите все още го има. Клубовете се притесняват, че може да започне чистка и изключване на клубове, подкрепили “Промяната” и нашия екип. На всички казахме да подписват тези писма – че нямат отношение към правата им относно редовния конгрес, че там ще могат да сменят ръководството на футболната централа. Сега от БФС ще извадят 300-400 от тези писма и ще се опитат да ги представят като директна подкрепа за тях. Клубовете обаче няма да им повярват, защото знаят, че зад тези писма не стои истинска подкрепа, а само финтиране на апарата на БФС. Нека в централата в Бояна си живеят с тази заблуда, ако въобще й вярват. На конгреса ще се сблъскат с реалността.
(Р)Еволюцията идва!“
От БФС засега не коментират твърдението за събраните подписи. Наскоро опозицията бе атакувана за начина, по който събира пълномощни от клубовете.
От екипа на Бербатов обаче са категорични, че всичко е изрядно. А Стилиян Петров, който също е част от опозицията, дори обяви, че от БФС всячески правят спънки да не се стигне до нов избор за президент, тъй като се страхуват от ново гласуване.
5/5 - (9 votes)

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker